ALE CIACHO! - o tej która rozumie i nie pyta...o CZEKOLADZIE - fitness Tychy - Warsztat formy

Nawigacja



ALE CIACHO! - o tej która rozumie i nie pyta...o CZEKOLADZIE

Wegańska i bezglutenowa czekolada

 

SKŁADNIKI: 

 

  • 0,5 szklanki nierafinowanego oleju kokosowego (płynnego – jeśli płynnym nie jest to go ogrzej w kąpieli wodnej),
  • 1/4 szklanki kakao w proszku,
  • 3 łyżki syropu klonowego,
  • migdały lub orzechy (u mnie: 15 szt. orzechów laskowych),
  • 2 łyżeczki wiórków kokosowych (opcjonalnie),
  • szczypta soli,
  • jeśli chcesz możesz dodać wanilię, rodzynki, dowolne orzechy lub ziarna – wymyśl swoją ulubioną czekoladę.

 

 

PRZYGOTOWANIE:

 

Wszystko mieszamy na możliwie gładką masę (łyżką), dodajemy wspomniane orzechy/ bakalie lub inne ulubione dodatki. Następnie nakładamy masę do foremek lub do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia. 

Czekoladę mrozimy przez 30 minut, a następnie przechowujemy w lodówce.

 

SMACZNEGO !!! 

Autor: Magdalena Kołton

www.warsztatformy.pl

 
Powrót do listy

W celu uczynienia strony internetowej bardziej użyteczną i funkcjonalną, używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na ich stosowanie. Dowiedz się więcej lub zmień ustawienia plików cookies.
multi sport ok system OBSŁUGUJEMY KARTY
Projekt i realizacja: strony www katowice